Кафедра
міжнародних
економічних
відносин

Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 17.05.2024, 13:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Додатково
Новини
  • Новини "EkonomistoFF"
  • Financial Time
  • E-business
  • Economist Blog
  • Теория о форексе
  • the News Time
  • Валютний ринок
    Фондовий ринок
    TAK
    WM Link
    Форма входу
    Головна » 2011 » Липень » 2 » Хто очолить Держказначейство США?
    15:19
    Хто очолить Держказначейство США?

    Уряд шукає досвідченого, працьовитого і не з чуток знайомого з фінансами фахівця на посаду голови Держказначейства США. Він замінить міністра фінансів Тімоті Гейтнера, що йде.

    Глава Міністерства фінансів США Тімоті Гейтнер, остання людина з первинної економічної команди Барака Обами, розглядає можливість відходу зі своєї нинішньої посади. Згідно з анонімними джерелами Bloomberg, на такий крок його штовхає не лише щедра критика, яка сиплеться на міністра із-за його досить жорсткої позиції по відношенню до оздоровлення фінансової системи США, у тому числі підтримку закону Додда-Франка. Провідну роль в поки що не остаточному рішенні Гейтнера зіграли сімейні обставини. Зокрема, те, що увесь наступний рік йому доведеться розриватися між Вашингтоном і Нью-Йорком, куди незабаром переїде його сім'я. "Люди турбуються і цікавляться, тому що у мене є сім'я, мій син повертається в Нью-Йорк для закінчення школи, і деякий час мені доведеться їздити туди-сюди", - відмітив міністр фінансів під час недавньої конференції в Чикаго. 

    Втім, сам же Гейтнер вже спростовує чутки, що з'явилися. "Я живу для цієї роботи, я вірю в неї. Я продовжу виконувати її в осяжному майбутньому", - заявив він сьогодні на заході, організованому екс-президентом США Білом клінтоном. Але осяжне майбутнє може прийти до кінця ближче до завершення цього року. Зокрема, час відходу Гейтнера залежатиме від того, коли, нарешті, американська влада зможе знайти компроміс відносного ліміту по державному боргу США. Згідно з офіційними інструкціями, це необхідно зробити до 2 серпня.

    Тим часом, в американській пресі вже обговорюються можливі кандидати на крісло міністра фінансів США, яким доведеться разом з високою посадою перейняти і обов'язки - стимулювання американської економіки, проведення податкової реформи і налагодження стосунків Вашингтона з Пекіном. Серед вірогідних претендентів - голова правління і СЕО General Electric Джеф Іммельт, мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, глава нью-йоркського інвестиційного бутику Evercore Partners Роджер Альтман, головправління і СЕО JPMorgan Chase & Co Джеймі Даймон, керівник Комісії з біржової торгівлі товарними ф'ючерсами (U.S. Commodity Futures Trading Commission) Гарі Генслер і, нарешті, Ерскін Боулес, колишній керівник апарату співробітників Білого дому при Б. Клінтоні.

    На користь Іммельта говорить те, що він вже і так входить в команду Обами, очолюючи консультаційний советCouncil on Jobs and Competitiveness при Білому домі. Правда, це крісло радника перейшло до нього від попередника Полі Волкера зовсім нещодавно, в лютому 2011 року.

    Про Блумберга багато говорити не треба - він той великий фінансовий медіа-магнат і один  з найбагатших американців, який, будучи представником влади, "свій" для бізнесу.

     Він став би відмінним єднальним між Білим домом і бізнесом.

     Для Альтмана прихід в Держказначейство не був би першим. У 1977-1981 він був помічником міністра фінансів в адміністрації президента Джима Картера, а в 1993-1994 рр. - замміністра фінансів при президентові Б. Клінтоні. Цієї зими Альтман вважався одним з головних кандидатів в наступники Держказни Саммерса на посту глави National Economic Council. Проте крісло тоді дісталося радникові Гейтнера, Джину Сперлінгу, а Альтман продовжив займатися своїм інвестиційним бізнесом.

    Даймон відомий у фінансових кругах як справжній професіонал, але під час фінансової реформи Обами був на стороні супротивників закону Додда-Франка.

    Генслер, як і Альтман, також не з чуток знайомий з роботою в Держказначействі США. У 1997-1998 рр. він був помічником, а в 1999-2001 рр. - заступником Міністра фінансів - того самого, в заміну якого його тепер готують.

    Нарешті, перевага Боулеса, що починало, як і його суперники, у фінансовому секторі, - в досвіді боротьби з бюджетним дефіцитом, що роздувся. Очолюючи апарат співробітників Білого дому при Билле клінтоні, він брав участь в переговорах при затвердженні держбюджету на 1997, завдяки чому США отримав збалансований бюджет уперше за 30 років.

     

    Джерело: автор Елена Снежко http://investgazeta.net/politika-i-ekonomika/razyskivaetsja-kaznachej-161569/
    Переглядів: 571 | Додав: Lacruax | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 43
    Рекомендовано
    Новини
    Корисне
    Пошук
    Календар
    «  Липень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Архів записів
    Online

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Статистика

    Copyright Arcene Lacruax © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz