Кафедра
міжнародних
економічних
відносин

Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 17.05.2024, 12:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Додатково
Новини
  • Новини "EkonomistoFF"
  • Financial Time
  • E-business
  • Economist Blog
  • Теория о форексе
  • the News Time
  • Валютний ринок
    Фондовий ринок
    TAK
    WM Link
    Форма входу
    Головна » 2011 » Серпень » 6 » Китай хоче контролю над американським доларом
    12:40
    Китай хоче контролю над американським доларом

    Китай різко засудив США за "недалекоглядні" політичні дебати з питань про запобігання дефолту і заявив, що світу потрібна нова стабільна резервна валюта. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на "Синьхуа".

    "Китай, видатний кредитор найпотужнішої держави у світі, тепер має повне право вимагати від США розібратися з проблемами боргу і забезпечити збереження китайських активів в доларах", - повідомляє агентство.

    Китай також призвав Сполучені Штати звернутися до "здорового глузду", щоб "вилікувати свою пристрасть до боргів" за рахунок скорочення витрат на військове і соціальне забезпечення. "Уряд США повинен визнати той хворобливий факт, що старі добрі дні, коли можна було просто узяти в борг, уникнувши власних прикрощів, врешті-решт пішли", - повідомляє "Синьхуа".

    У Китаї також відмітили, що наступне зниження кредитного рейтингу може підірвати відновлення світової економіки і викликати нові фінансові потрясіння: "Має бути введений міжнародний контроль над доларом США, одним з варіантів запобігти катастрофі, викликаній якою-небудь країною, може стати нова, стабільна і безпечна, світова резервна валюта".

    Китайські економісти заявили, що зниження рейтингу США стало великим ризиком для фінансових ринків.

    "На міжнародних фінансових ринках виникне безлад, принаймні найближчим часом. Безпосереднім впливом на Китай стане удар по резервах країни. Вартість китайських інвестицій в доларах впаде, і ефект від цього буде серйозним", - заявив директор науково-дослідного інституту резервів в Центральному університеті фінансів і економіки Лі Цзе. "Китай буде вимушений розглянути інші варіанти інвестицій для своїх резервів. Казначейство США більше небезпечно", - відмітив Лі Цзе.

    Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's уперше з 1917 року знизило в п'ятницю кредитний рейтинг СШАс вищої міри надійності ААА до АА+ з негативним прогнозом. Перед цим Standard & Poor's поінформувало адміністрацію Обами про рішення понизити кредитний рейтинг вищої міри надійності ААА. Джерело в Білому домі, проте, заявив, що представникам S&P було вказано на помилки в їх розрахунках на трильйони доларів.

    Таким чином, боргові зобов'язання США, що вважалися до теперішнього часу найбезпечнішими у світі з точки зору можливих ризиків, тепер поступаються по рейтингу борговим зобов'язанням таких країн, як Великобританія, Німеччина, Франція або Канада.

     

    За матеріалами: Газета.ru

    Переглядів: 650 | Додав: Lacruax | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 43
    Рекомендовано
    Новини
    Корисне
    Пошук
    Календар
    «  Серпень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Архів записів
    Online

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Статистика

    Copyright Arcene Lacruax © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz