Кафедра
міжнародних
економічних
відносин

Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 17.05.2024, 13:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Додатково
Новини
  • Новини "EkonomistoFF"
  • Financial Time
  • E-business
  • Economist Blog
  • Теория о форексе
  • the News Time
  • Валютний ринок
    Фондовий ринок
    TAK
    WM Link
    Форма входу
    Головна » 2012 » Липень » 21 » Наступного тижня рубель досягне піку росту
    10:03
    Наступного тижня рубель досягне піку росту
    Податкові виплати банків і дорожчаюча нафта підтримали рубель - за тиждень він відіграв у євро і долара більше 60 копійок. Але якщо євро ще досить слабкий і не представляє загрози для рубля, то долар скоро може повернути прогаяне

    На торгах на Московській біржі в п'ятницю, 20 липня, рубель відіграв у долара 12 копійок, а у євро - 25 копійок. Таким чином, долар на вихідних коштуватиме 31,95 рубля, а євро - 39,16. Але це ненадовго - наступного тижня зміцнення рубля може припинитися.

    Підтримку курсу національної валюти зробила нафта, що подорожчала, і період податкових платежів. При цьому котирування рубля підвищилися на противагу ситуації на фондових ринках, де сьогодні на відкритті спостерігалася помірна корекція біржових індексів. До кінця робочого дня п'ятниці індекси Московської біржі також знизилися: станом на 16:30 індекс ММВБ впав на 1,21%, а індекс РТС - на 1,41%.

    Протягом майже трьох місяців долар дорожчав на тлі зниження цін на нафту на світовому ринку. У кінці червня ціна барреля марки Brent знизилася до мінімальної відмітки з грудня 2010 року - до 89 доларів, і долар тут же подорожчав до 33,5 рубля.

    Нафта росла в ціні сім торговельних сесій підряд, і лише сьогодні небагато подешевшала: до кінця п'ятничних торгів баррель марки Brent коштував 107,33 долара. Причиною тому стало невелике зміцнення позицій долара на світовому валютному ринку, слабкі дані макроекономічної статистики США і Європи, а також фіксація прибутку гравцями фондового ринку у кінці тижня.

    Починаючи з 15 числа кожного місяця банки платять податки своїх клієнтів, для чого продають наявну на балансі валюту. Масоване скидання валюти і призводить до підвищення курсу рубля. Тому за останній тиждень долар подешевшав на 67 копійок, а євро - на 63.

    Таким чином, підтримку російському рубаю зараз роблять як високі ціни на нафту, так і очікувані наступного тижня великі виплати ПДВ, відмічає аналітик ИФК "Солид" Ельза Бикчурина.

    Багато податкових платежів ще попереду: 25 липня банки платитиме акцизи і НДПІ (податок на здобич природних копалин), 30 липня - податок на прибуток, а дефіцит ліквідності в період податкових виплат зазвичай підтримує рубель. Проте для істотного зльоту курсу рубля цих виплат явно недостатньо, вважає аналітик УК "Allianz РОСНО Управління активами" Ариел Чорний.

    Найближчим часом Ариел Чорний чекає зниження ціни барреля нафти на декілька доларів, що, на його думку, ймовірніше, ніж подальше зростання. Відповідно, почнеться зниження курсу рубля.

    Сьогодні ринки приділили підвищену увагу різкому зниженню виробничої інфляції в Німеччині, що свідчить про істотне уповільнення економіки цієї країни. Це, природно позначилося не курсі євро, вважає Ельза Бикчурина. Ситуацію на валютному ринку можуть різко змінити несподівані новини, наприклад, за підсумками засідання Єврогрупи, на якому міністри фінансів країн-членів ЄС обговорять заходи підтримки іспанських банків. Якщо вісті з цього засідання гравці зарубіжних майданчиків сприймуть як негативні, це приведе до падіння євро і зростання долара, а услід станеться зниженню курсу рубля.

    Проте на горизонті в декілька місяців більше значення має ціна на нафту, а не її короткострокові коливання. Тому запас для зміцнення російської валюти залишається, вважає Ариел Чорний. Він обмовляється, що ціна бивалютной кошику може впасти ще копійок на 30-50. Як таке зниження "розкладеться" на зміни курсу долара і євро, залежить від "поведінки" цих валют на міжнародному валютному ринку. На думку Ариэла Чорного, проблеми в зоні євро ще далекі від дозволу, так що перспективи європейської валюти залишаються "блідими". Відповідно, євро і далі дешевшатиме по відношенню до рубаю.

    Lacruax
    Переглядів: 573 | Додав: Lacruax | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 43
    Рекомендовано
    Новини
    Корисне
    Пошук
    Календар
    «  Липень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031
    Архів записів
    Online

    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Статистика

    Copyright Arcene Lacruax © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz