Кафедра
міжнародних
економічних
відносин

Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 17.05.2024, 09:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Додатково
Новини
  • Новини "EkonomistoFF"
  • Financial Time
  • E-business
  • Economist Blog
  • Теория о форексе
  • the News Time
  • Валютний ринок
    Фондовий ринок
    TAK
    WM Link
    Форма входу
    Головна » 2011 » Липень » 3 » НБУ прийняв нові заходи для підтримки гривні і заборони інфляції
    11:27
    НБУ прийняв нові заходи для підтримки гривні і заборони інфляції

    Зниження Національним банком ліміту довгої валютної позиції спрямоване на підтримку курсу гривні і зменшення інфляційного тиску, вважають експерти.

    Зниження Національним банком ліміту загальної довгої відкритої валютної позиції банків з 20% до 5% спрямоване на підтримку курсу гривні і зменшення інфляційного тиску. Таку думку висловили банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

    "Національний банк зменшив ліміт загальної довгої відкритої валютної позиції, зберігши при цьому ліміт загальної короткої валютної позиції, - це свідчить про те, що таким чином центробанк прагне зробити підтримку курсу гривні на міжбанку", - сказав заступник голови правління банку "Фінанси і Кредит" Сергій Борисов.

    Глава правління Диамантбанка Олександр Рыбалкин дотримується аналогічної точки зору. "Зменшення довгої відкритої валютної позиції змусить банки продати значний об'єм валюти на міжбанку. Це спрямовано на зміцнення курсу гривні і заборону темпів інфляції", - сказав банкір.

    Директор казначейства банку "Хрещатик" Олексій Козырев вважає, що рішення НБУ про перегляд ліміту відкритої довгої валютної позиції обмежує можливості проведення спекулятивних операцій на валютному ринку.

    "Після набуття чинності постанови Нацбанку банки рахуватимуть ліміти валютної позиції щодня, а не средневзвешенно, як нині, що приведе до посилення контролю за дотриманням цих нормативів як з боку самих банків, так і з боку регулювальника. Таким чином, НБУ посилює контроль за валютними операціями банків на ринку і фактично не дає банкам проводити спекулятивні операції", сказав експерт.

    За його оцінкою, 30-денний термін, відведений банкам на приведення нормативів до нових значень, є достатнім для того, щоб цей процес не привів до істотних коливань курсу гривні.

    "У поєднанні з раніше проведеними НБУ заходами по зміні норм резервування на коррахунку і деякому підвищенню ставок по депозитних сертифікатах ця міра спрямована на утримання стабільного курсу гривні і скорочення надлишкової гривневої ліквідності в банківській системі для зменшення інфляційного тиску на ринок", - резюмував Козырев.

    Як повідомляла "Справа", HYPERLINK "http://delo.ua/finance/nacbank - uzhestochaet - pravila - rab - 159829/" Національний банк скоротив ліміт загальної довгої відкритої валютної позиції банку (Л13- 1) з 20% до 5%. Крім того, НБУ зобов'язав банки щодня виконувати "валютні" ліміти, тоді як на сьогодні звітними даними вважається середньоарифметичне значення ліміту за місяць. Нові правила набувають чинності набувають чинності з 29 червня.

     

    По темі:

    1. НБУ: Инфляцию в мае спровоцировал рост цен на продукты питания и «безалкоголку»
    2. В мае украинцы приобрели в обменниках валюты на $2,4 млрд.
    3. Нацбанк ужесточает правила работы банков на валютном рынке

     

     

    Джерело: укладено за матеріалами Интерфакс-Украина, 25.06.2011

    Переглядів: 501 | Додав: Lacruax | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 43
    Рекомендовано
    Новини
    Корисне
    Пошук
    Календар
    «  Липень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Архів записів
    Online

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Статистика

    Copyright Arcene Lacruax © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz