Кафедра
міжнародних
економічних
відносин

Головна | Блог | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 17.05.2024, 11:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Додатково
Новини
  • Новини "EkonomistoFF"
  • Financial Time
  • E-business
  • Economist Blog
  • Теория о форексе
  • the News Time
  • Валютний ринок
    Фондовий ринок
    TAK
    WM Link
    Форма входу
    Головна » 2011 » Липень » 5 » Електронний бізнес, або як заробити в Інтернеті
    10:26
    Електронний бізнес, або як заробити в Інтернеті

    Чи можна заробити в інтернеті? Це питання виникає дуже часто і відповідь на нього "ТАК". Варіантів заробітку грошей в неті насправді дуже багато.

    Е-бізнес (заробіток в інтернеті, Інтернет бізнес, або електронний бізнес) - це не реальний бізнес, такий як продаж товарів через Інтернет, і це також не отримання грошей з повітря. 

    Е-бізнес (на основі самомаркетингу) - це процес Вашої самореалізації у всесвітній мережі Інтернет, яка принесе Вам не лише морально-психологічне задоволення, а й прибуток. 

    Вам не доведеться вкладати власних грошей у саморозкрутку. Ви все отримаєте з Інтернету - і перший капітал, і перший бізнес проект, і перше задоволення.

    Комусь мої ідеї можуть виявитись занадто простими, комусь неможливими. Все, що я пропоную, я пропоную з власного досвіду. Тому вибір лише за Вами.

    Я постараюся дати максимально повний, але в той же час доступний для новачків, огляд можливих методів заробітку в інтернеті.

     

    Сучасний Інтернет дає кілька можливостей отримувати легальний дохід. Нижче подано способи від найважчого до найпростішого. Який із них обрати - Ваша справа.


    Е-підприємництво - самостійний продаж через інтернет різних товарів, платні послуги (наприклад, консультації психолога, репетиторство), надання платного доступу до інформації і т. д. Вони добре підходять для підпримця або для фахівця у певній сфері, у якого є багатолітній досвід роботи на реальному ринку.  Для звичайного користувача інтернету є малодоступними. Такий тип заробітку вимагає багато коштів та часу на організацію фінансових, адміністративно-організаційних та юридичних питань.


    Е-трейдинг - купівля-продаж фінансових інструментів на фондовому та валютному ринках. Ця діяльність вважається дуже ризикованою, і часто успіх чи провал (дохід-збиток) залежать від несубєктивних і неочікуваних факторів. Більшому загалу Інтернет користувачів дана сфера відома під назвою Форекс.


    Е-реклама - просування власного проекту в Інтернеті. Він передбачає створення й адміністрування власного сайту, розміщення на ньому рекламних продуктів й отримання доходу від цього. Отримати прибуток зі свого сайту можна кількома способами:

    1) Розміщення на своєму сайті реклами. Реклама в інтернеті (Е-реклама) - це залучення на свій сайт відвідувачів шляхом купівлі реклами, а також її продажу (за що Ви отримаєте грошову винагороду від рекламодавців).  Рекламування може проявлятись по різному. Це і банери, і контекстна реклама, і реклама в різних спливаючих вікнах, що загороджують півекрану, і тизери - маленькі оголошення з картинками, які зазвичай попадаються на новинних сайтах, і т.д.

    Практично будь-який з видів реклами ви можете розмістити на своєму сайті. Які з видів реклами зазвичай вибирають вебмастера?

    Історично першою отримала розвиток баннерная реклама, тобто коли користувачеві показуються блоки графічних зображень - банери. Прибуток від розміщення баннерной реклами зазвичай залежить від кількості показів, при цьому плата за 1 показ складає просто мікроскопічний розмір. Якщо у вас відвідуваний сайт, то на банерах можна добре заробити, але для невеликих сайтів, як правило, привабливішою є контекстна реклама. Контекстна реклама залежна від контексту сторінки, на якій розміщена, тобто, якщо на цій сторінці розмістити контекстну рекламу, то показуватися будуть посилання з рекламою про заробіток в інтернеті, а якщо на сторінці розповідається про моделі автомобілів, то і показуватимуться посилання з рекламою автомобілів. Логіка контекстної реклами - показати відвідувачеві рекламу про те, про що він читає в даний момент, тобто ця реклама буде для нього визначена цікавішою, ніж реклама абсолютно випадкова. Дійсно, по посиланнях з контекстної реклами відвідувачі клікають зазвичай більше охоче, і, таким чином, і для власників сайтів, одержуючих деякий відсоток від плати рекламодавця за кожного подібний клик, її розміщення є вигіднішим. Найбільш популярними в Рунеті системами контекстної реклами є Google adsense, Бігун (належить Рамблеру), а також Яндекс.Директ.

     

    2) Продаж посилань зі свого сайту - цей спосіб пов'язаний з певним ризиком, тому що пошукові системи не люблять нетематичні посилання, і, знайшовши їх на сторінках вашого сайту, швидше за все, знизять його позицію в пошуку, а при великій кількості таких посилань ваш сайт взагалі може потрапити у бан або під який-небудь фільтр.

    По-друге, на відміну від контекстної реклами, де ваш прибуток залежить від того, як часто по посиланнях клікають відвідувачі, доход від платних посилань фіксований(зазвичай оплачується розміщення посилань на фіксований період, скажімо, на місяць) і від відвідуваності не залежить. Звичайно, в принципі, ви самі можете призначати ціну розміщення посилань на своєму сайті, проте в загальному випадку ця ціна залежатиме від таких параметрів, як ТИЦ і PR, при цьому ТИЦ - це показник, який відноситься до усього сайту цілком, а PR може бути різним для кожної його сторінки. Отже, для того, щоб можна було отримати досить істотний дохід від продажу посилань зі свого сайту, доведеться його заздалегідь розкручувати, підвищуючи ТИЦ сайту і PR як можна більшого числа сторінок. В той же час заробіток на продажі посилань один з найпростіших і популярніших серед новачків.

     

    3) Продаж місця під статті на своєму сайті.  Такий спосіб розкручування прийнятніший як для продавця, так і для покупця. Продаж місць під статті несе подвійну вигоду - ви і заробляєте, і наповнюєте свій сайт готовим контентом. Для продажу/купівлі статей теж існують спеціальні біржі. Приклади подібних бірж - seozavr і liex, крім того, можна продавати/купувати місця під статті на різних тематичних форумах.

     

    4) Створення сервісу, що приносить прибуток, створення і розвиток сайту для подальшого продажу. Хоча це трохи різні варіанти, об'єднаємо їх в один загальний пункт. Річ у тому, що в обох випадках, щоб отримати від цього якусь вигоду, сайт має бути досить унікальний і цікавий користувачам мережі. Взагалі, найбільш успішна модель отримання доходу в мережі виглядає приблизно так. Придумується якась оригінальна ідея, під яку створюється проект, що виявляється раптом потрібним і затребуваним відвідувачами. Кількість відвідувачів швидко росте, навколо проекту створюється співтовариство, і ось - зацікавлені таким успіхом, великі інтернет-корпорації вже починають пропонувати вам за нього мільйони доларів. Наприклад, в 2006 р. популярний в інтернеті сервіс YouTube був куплений компанією Google за 1.65 млрд. доларів! А один з останніх прикладів з цієї серії - сайт chatroulette.com, створений московським школярем Андрієм Терновским. Всього за півроку прибуток з нього досяг 1500$ в день, вартість же самого проекту оцінюється вже в 50 млн. доларів!

    Для популярних, а головне, потрібних користувачам мережі проектів, способів заробляння на них(навіть якщо можливості, що надаються за плату, будуть лише додатковими до основних можливостей сервісу) можна придумати величезну множину.

    Ті ж біржі посилань, наприклад, або біржі для фрилансеров, приносять дуже непоганий доход їх власникам, без яких-небудь значних витрат. Безумовно, щоб створити проект або сервіс, на який скопом кинуться відвідувачі інтернету, без попередніх вкладень велетенських коштів, ваша ідея має бути досить нетривіальною. Але навіть якщо ви і не збираєтеся робити якийсь суперпроект, то цілком можна зайнятися створенням і розвитком звичайних цікавих сайтів по різних тематиках, на які, якщо вам вдасться зробити їх відвідуваними і популярними, можна буде потім легко знайти покупців.

    Який з методів заробітку в інтернеті кращий? Звичайно, заробляти можна різними способами, і у когось виходитиме краще щось одне або щось інше, але оскільки інтернет складається з сайтів, те отримання доходу на своєму сайті або сайтах(т. до. їх можна зробити багато) - кращий спосіб заробітку в інтернеті. Тому якщо у вас ще немає свого сайту, створіть його, розкрутіть і починайте заробляти на нім. Спершу ви можете навіть створити сайт на безкоштовному хостингу(чи блог на безкоштовному блогосервисе), що не зажадає від вас ніяких вкладень, але добре заробляти на них буде складніший, ніж на сайті з доменом другого рівня.

    У цій статті були згадані лише деякі варіанти отримання прибутку від свого сайту, більше інформації і подробиць ви знайдете в статтях Як заробити на своєму сайті і 28 способів заробітку на своєму сайті.

    У вас ще залишилися питання про заробіток в інтернеті? Задайте їх на форумі!


    Нет-серфінг - передбачає так зване постійне "бродіння" по сайтах і виконання різного роду рутинної роботи:

    1) РТС (pay to click) - проста механічна робота - кліки по посиланнях, платний серфінг, читання рекламних листів, введення капч і т. п. Заробіток від цього мізерний, але його достатньо, щоб розпочати свій власний інтернет проект. З даного типу роботи я Вам пропоную розпочати.

    2) Платні реєстрації, анкетування, постинг (участь у форумах).

     

    Про всяк випадок для зовсім новачків - перш ніж намагатися заробляти в інтернеті, вам треба завести собі електронний гаманець. Найбільш популярною платіжною системою в рунеті є webmoney. Тому, якщо електронного гаманця у вас ще немає, зайдіть на сайт webmoney.ru і викачайте звідти і встановіть на свій комп'ютер webmoney keeper. Тепер на цей гаманець ви зможете отримувати зароблені в інтернеті гроші, а зароблене потім можете вивести з мережі або там же і витратити(наприклад, на оплату мобільного, покупки в інтернет-магазинах і т. п.)

    3) Файлообмінники - сервіси, що надають місце для зберігання файлів. Гроші від них отримують ті, хто заливає контент на сервери. Ви можете узяти які-небудь корисні файли, закачати їх на файлообмінник, а потім розміщувати посилання на ці файли на своєму сайті, різних форумах, в співтовариствах і т. п. Коли хтось викачуватиме ваші файли, сервіс вам нараховуватиме гроші. Проте багато заробити на цьому не вийде.

    4) Партнерські програми - діяльність по залученню потенційних клієнтів на сайти електронних магазинів або іншого роду інфо ресурсів. Ви можете також  самі рекламувати послуги тієї чи іншої компанії. Ваш дохід формується з відсотку від вартості покупки залучених клієнтів. Для такого типу роботи, Вам, скоріше, пригодиться власний сайт.

     Брати участь в партнерських програмах можна по-різному. Найпростіший варіант - партнерське посилання. Після реєстрації в програмі вам пропонують спеціальне партнерське посилання для залучення клієнтів, так звані реферальні посилання. Також, окрім простого посилання, можуть пропонувати банери, кнопки і т. п. Де ці посилання і банери можна розмістити? Можна розмістити їх на своєму сайті, якщо він у вас є, а також - на різних форумах, у блогах, в соціальних мережах і т. п., де збираються люди, яких рекламований вами сайт міг би зацікавити. Схожим чином можна притягати і рефералів. Реферал - це зареєстрований за Вашим посиланням клієнт.  За цього притягненого реферала система платитиме вам частину своєї комісії, таким чином, за усіх ваших активних рефералів ви отримуватимете від системи гроші, нічого не роблячи. Дуже вигідно притягати рефералів для нових перспективних систем. Поки про систему не знає більшість, ви можете притягнути туди дуже багато користувачів, і таким чином, забезпечити собі в майбутньому дуже непоганий заробіток. Самі також не бійтеся реєструватися десь по інших партнерських посиланнях. Від цього ви нічого не втратите, зате завжди зможете звернутися за порадою до свого рефера, тому що йому буде вигідно пояснити вам і підказати все, щоб ви заробляли більше. Також нерідко системи дають за реєстрацію по реферальным посиланнях спеціальні бонуси або знижки, а в деяких взагалі можна зареєструватися тільки по реферальной посиланню(чи маючи т. н. "інвайт").

    Другий варіант участі в партнерських програмах - коли вам надається можливість створити як би окремий сервіс, що копіює повністю або частково функції головного сайту. Зазвичай в цьому випадку ви можете зробити свій власний дизайн і, таким чином рекламувати цей сервіс як свій власний, а про те, що він насправді не є вашим, відвідувачі можуть і не знати. Приклад - численні сайти знайомств, ніби love.rambler.ru, jdu.ru і т. д., є лише партнерами головного сайту проекту mamba.ru. Дуже часто такий варіант вам пропонують різні інтернет-магазини.

    Можна заробити непогані гроші на партнерських програмах, не створюючи свій сайт,  а купивши рекламу в якійсь рекламній мережі для певного товару або сайту. Наприклад, є партнерська програма з продажу засобів для схуднення. Ви купуєте рекламу, в якій рекламуєте засіб для схуднення, і клікнувши на яку, користувач перейде на сайт, що продає засіб, по вашому партнерському посиланню. Проте треба мати певний досвід для ведення кампаній в рекламних мережах, щоб заробити від продажу рекламованих вами товарів більше, ніж ви самі витратите на рекламу.

    5) Фрілансерство - передбачає роботу навідстані, веб-дизайн, веб-програмування, розкручування сайтів, написанням для цих сайтів статей і т. д. і т. п. Також, працюючи через інтернет видалено, можна заробляти на написанні статей для газет і журналів, на перекладах з/на іноземні мови, на оформленні друкарської продукції(т. е. ви робите малюнки, наприклад, для листівок) і т. д. Усіх цих людей, що заробляють собі на життя подібним способом, зазвичай називають фрилансерами. Така співпраця між працедавцями і фрилансерами, як правило, вигідно і тим і іншим. Фрилансер дістає можливість працювати удома, в спокійній обстановці, за вільним розкладом, підбирати тільки відповідні для нього проекти і т. п., замовник же дістає можливість платити істотно меншу ціну - створення сайту фрилансерами, наприклад, зазвичай обходиться у декілька разів дешевше, ніж при замовленні його в професійній дизайн-студії.

    Найвідомішими сайтами для фрилансеров в Рунеті являються проекти free - lance.ru і weblancer.net. Крім того, подібні замовлення можна знайти на багатьох спеціалізованих форумах, таких, як, наприклад, forum.searchengines.ru, де для пошуку/розміщення замовлень відведені спеціальні розділи. Хоча в самому принципі заробляти через інтернет в якості фрилансера немає нічого складного, такий спосіб заробітку має безліч різних тонкощів і нюансів. 

    Одним з найпростіших варіантів подібного способу заробітку в інтернеті є заробіток на написанні статей, постів для блогів і форумів і т. п. Адже в цьому випадку вам не треба бути фахівцем з веб-дизайну, знати програмування і т. п., досить просто бути грамотною людиною. Це дуже хороший спосіб для новачків, тому що дозволяє швидко і без вкладень заробити якийсь стартовий капітал.

     

    Автор: Шафранський А.В.
    Переглядів: 924 | Додав: Lacruax | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 43
    Рекомендовано
    Новини
    Корисне
    Пошук
    Календар
    «  Липень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Архів записів
    Online

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Статистика

    Copyright Arcene Lacruax © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz